2011. április 5., kedd

Az élő kulcstartó az új divat - Felháborító agyatlanság

Újabb aggasztó trend hódít Kínában: egyre népszerűbbek az élő állatokat tartalmazó kulcstartók. A tasakokban halak vagy teknősök “élnek”, néhány köbcenti színezett vízben. Az állatvédők betiltatnák, de nincs jogszabály, ami ezt lehetővé tenné.


A kulcskarikán egy kis műanyag zacskó lóg, amiben egy kevés színezett víz lötyög. A kék, zöld, vagy rózsaszín árnyalatú lében az új hóbort áldozatai úszkálnak: minden tasakban két hal vagy egy brazil ékszerteknős szorong. Ez az új trendi ajándéktárgy Kínában, az élő kulcstartó. Ezúttal nem lehet szó kulturális különbségekről, ez pőre állatkínzás.
A Global Times híradása szerint a tasakokat főleg aluljárókban és vonatállomásokon árulják. Bár első pillantásra is igen bizarr látványt nyújtanak a tenyérnyi műanyagba préselt állatok, a jelek szerint a helyieknek tetszik. “Fel van akasztva az irodámban, jól néz ki és szerencsét hoz” - vallja egy elégedett vevő, aki a teknőst választotta.

A zacskó végérvényesen le van zárva, etetésről szó sem lehet, de az árusok szerint erre nincs is szükség. Azt állítják, a vízben tápanyagok vannak, amelyeknek köszönhetően az állatok hónapokig eléldegélnek. E kijelentés persze nem állta meg a helyét az állatorvosok előtt, ráadásul egy szakember megjegyezte, ha van is táplálék a vízben, az oxigénhiány hamarabb végez a pár centin vergődő halakkal és teknősökkel, minthogy az élelemhiány gondot okozzon.
A helybeli állatvédő csoportok természetesen felemelték szavukat az egyre népszerűbb kulcstartók miatt, azonnali betiltást kérve. Az árusok azonban teljesen legálisan kínálhatják portékájukat, mivel semmilyen jogszabály nem tiltja, amit művelnek. Kínában ugyanis csak a vadállatok kereskedelmét korlátozzák szigorú törvények.

Amíg nem születik valami épkézláb állatvédelmi törvény, az állatvédők gyakorlatilag tehetetlenek. Márpedig egy darabig még biztosan várni kell arra a jogszabályra. Addig is annyit tudnak tenni, hogy mindenkit megkérnek, ne vásároljanak a kegyetlen kulcstartókból, vagy ha mégis vesznek, szabadítsák ki az állatokat a műanyag burokból és megfelelőbb körülmények között tartsák őket.

Forrás: Farm.hu

8 megjegyzés:

  1. Úristen! Ilyen tényleg létezik!!?? Hát tényleg az ember a legkegyetlenebb állat!

    VálaszTörlés
  2. Én az ilyen embereket bezárnám egy ugyanilyen kis zacskóba... Aztán megkérdezném: -A tápanyag, vagy az oxigénhiány zavar??? Komolyra fordítva a szót, szerintem ez durva..... És persze állatkínzás...

    VálaszTörlés
  3. Én megvenném az összeset, hogy kiszedjem a kis tekiket......
    szerintem ez borzasztó még miket fognak kitalálni ezek a rohadt ferdeszemüek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

      Törlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  6. Kéretik mellőzni a fórumon, illetve a teljes honlapon a trágár megnyílvánulásokat, mert az ilyen jellegű tartalommal bíró hozzászólások törlésre kerülnek ! Köszönöm

    VálaszTörlés
  7. Ezek az erkölcstelen semmilyen életformát nem becsülő emberek megérettek egy ARMAGEDDONRA!
    Az egész társadalmuk.
    Engem a tehetetlenség dühít,hogy nekünk csak a szörnyülködés marad.
    De ilyen az élő sushi és társai amitől rosszul vagyok.
    Mi lesz a vége?
    Kisgyerekekből pörkölt?
    Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    VálaszTörlés